Heja mig!

De flesta har nog någon eller flera rädslor som man får kämpa med. Ni som känner mig vet att jag länge har kämpat med rädslor av olika slag, tex flygrädsla och rädsla för att köra bil, väldigt länge. Det hela förstärktes och hamnade på en ohanterlig nivå i samband med att jag blev gravid för första gången för snart fyra år sedan. När jag sedan blev mamma blev det ännu värre och jag kände mig livrädd bara för att åka bil och att köra bil själv var inte ens till att tänka på. Och det är ju såklart inte hållbart i längden.
Jag har kämpat med detta på egen hand, tagit professionell hjälp och försökt förbättra tillståndet sedan dess. Och nu vågar jag faktiskt dela med mig av att det hela har blivit så otroligt mycket bättre! Äntligen! Att köra bil och flyga kommer aldrig att bli en favoritsysselsättning för mig, men nu kan jag faktiskt genomföra det utan att vara fast övertygad om att det är det sista jag gör i jordelivet, som känslan faktiskt var för inte så länge sedan.
I somras körde jag bil flera gånger ensam mellan landet och stan och klarade av det på ett bra sätt. Förra sommaren bröt jag ihop både före, under och efter bilfärden och mådde så otroligt dåligt av det. Så mycket har hänt! I somras körde jag till och med båt! Och under de senaste veckorna har jag varit på tjänsteresor i både Göteborg och Sundsvall och flygit dit. Och det har gått bra! Jag har kommit otroligt långt och jag är faktiskt väldigt stolt över mig själv! Det är så sällan man ger sig själv cred men nu är det dags att jag klappar mig själv på axeln. Heja mig!! Jag har faktiskt lärt mig hantera mina värsta rädslor och härifrån kan det bara bli bättre!
Har ni några rädslor ni kämpar med?