Första hela veckan

Detta var min första hela vecka på nya jobbet. Det känns bra och spännande, men gah vad trött jag är!!! Det är så mycket information, nya system, nya människor och nytt ALLT att ta in. Jag har i princip suttit i möten konstant sedan jag började....
Dessutom har både jag och Magnus behövt vabba en halvdag var och Arvid vill gärna gå upp vid strax efter 5 på morgonen.... I natt var han extra strulig och ville göra allt annat än att sova mest hela natten!...
Mamma har dock hjälpt oss otroligt mycket denna vecka och var hemma en hel dag med två små snoriga och hängiga killar och har dessutom hjälpt oss med lämningar och hämtningar på dagis. Utan all hjälp vet jag inte hur vi skulle ha fått ihop det!
En sak som är säker är att jag definitivt kommer somna ovaggad efter ett glas vin i soffan ikväll! ;)

Hösten- nu är den här

När vi var ute idag kunde jag konstatera att hösten är här genom att beskåda de vackra färger som börjar ge sig till känna på löven. I temperaturen var det dock fortfarande sommar idag med 18 grader och sol och man kunde lätt gå i t-shirt! Härligt!

I helgen har det varit fullt ös med 3-års kalas igår hos Adams kompis Algot och därefter var vi bjudna på middag hemma hos våra vänner Maria och Oscar ovh deras lilla Oliver som är precis mitt emellan våra barn i ålder.
Idag har både jag och Magnus tränat vilket var skönt. Vi hann även med en tur till 4-H gården. På kvällen åt vi faktiskt middag ute på Lily's burger och det gick jättebra! Det är så sällan vi går ut och äter med barnen och det beror på att det hitintills har varit så otroligt stressande och ingen av oss har hunnit äta och vi har mest sprungit runt och jagat barn. Men idag satt vi faktiskt ned samtidigt alla fyra och både jag och Magnus kunde äta vår mat tillsammans och medan den fortfarande var varm! Vilken grej!
Vi har faktiskt även på andra sätt reflekterat över att det har blivit betydligt lugnare med barnen senaste tiden. Idag i parken satt de faktiskt under några minuter och lekte själva i sandlådan medan jag och Magnus förvånade och överraskade satte oss på en bänk och tog en paus! Det är dock inte så att vi kan ta med oss tidningen och läsa den medan barnen leker, där är vi inte än på långa vägar. Vi måste hålla koll på dem hela tiden för rätt som det är börjar de bråka med varandra eller bestämmer sig för att springa iväg. Men framstegen är stora och de känns som ett avstamp på vägen mot en något lugnare tillvaro!

Kalas hos Algot.
Några minuters paus för föräldrarna! :)
I jakt på fåglarna!
Söndagsmiddag.

Arvids nya vardag

Inskolningen av Arvid på förskolan gick verkligen jättebra och han verkar trivas i sin nya vardag och tillvaro! Vi får höra att han leker och har roligt på dagarna, han är trygg med pedagogerna, han tar för sig, han äter och sover bra och verkar glad och nöjd i största allmänhet. Så fantastiskt roligt att höra och även en stor lättnad för oss föräldrar! Det är ju naturligtvis ett stort steg för oss alla i familjen att lämna iväg honom hela dagarna på förskolan och att vi båda jobbar hela dagarna, så då känns det ju såklart skönt när allt går så bra.
Han blir dock fortfarande ledsen när vi lämnar honom och även ibland när vi hämtar honom. Och det är såklart jättejobbigt att då gå därifrån när instinkten säger en att man vill trösta sitt barn. Men pedagogerna berättar för oss att han snabbt blir glad igen och börjar leka med de andra barnen. Och det känns ju bra.
Han pratar tydligen lika mycket som han gör hemma, dvs. oavbrutet, och pedagogerna säger att han ofta är en källa till skratt. Så snart vi hämtar honom springer han fram till oss på gården och börjar direkt att vinka till alla samtidigt som han likt ett mantra upprepar "hejdå, hejdå, hejdå" tills vi har lämnat gården!

Fullt ös på den här killen!
Kasta kottar tillhör favoritsysselsättningen. Här en bild från landet förra helgen.