3-års kalas

I helgen har vi firat Adams 3-års dag. Han fyller år först på onsdag men vi samlade familjen nu i helgen ute på landet. Dels har vi mer yta och det är lättare att samla alla på landet och dels bjöd helgen på härligt sommarväder. Lika bra att ta tillfället i akt, kanske var det sista sommarhelgen!
Adam var otroligt taggad och förväntansfull och han har i flera veckor talat om att han vill ha en chokladtårta på sitt kalas, så då bakade jag förstås en chokladtårta till honom.
Efter fikat lekte vi, både stora och små barn med såpbubblorna som Gunilla hade med sig. Blir man någonsin för gammal för såpbubblor?! Det är ju så roligt!
Adam var sammantaget mycket nöjd med sitt födelsedagskalas, men han sa till mig på kvällen att "mamma, jag är trött, det är jobbigt att ha kalas!" Lilla Adam, det känns som om han har mognat så mycket över sommaren och uttrycker sig ibland på ett så vuxet sätt! Jag tycker precis som Adam att det är jätteroligt att ha kalas, men efteråt infinner sig tröttheten!

Inskolningen

Efter att ha varit med Arvid tre dagar på förskolan, lämnade jag honom och Adam själva i morse. Det var såklart väldigt spännande. Han kände dock på sig att något var på gång, för så fort vi kom in på gården sprang han till grinden. Och när jag sa hejdå började han gråta. Stackars liten, det var ju såklart jättekonstigt för honom. Tänk alla morgnar som vi har lämnat Adam på förskolan, sagt hejdå till honom och sedan har Arvid fått följa med hem. Och nu blev han bara lämnad. Usch, vad jag tycker sånt är jobbigt! Vänjer man sig någonsin som förälder vid sådana saker?
Men han hade snabbt blivit glad igen och han till och med somnade vid vilan efter lunch! De tre dagar som jag har varit med har han inte velat vila, det har han tyckt varit överflödigt när det har funnits så många roliga leksaker att leka med. Men idag rättade han sig efter gruppen och sov han med. Fantastiskt!

När jag hämtade honom var han väldigt glad och kom fram till mig och berättade en massa oförståeliga saker. Så härligt att se! När vi hade skolat in Adam grät han varje gång vi hämtade honom i flera månader, han kunde inte skilja på hämtning och lämning. Så det var verkligen skönt att slippa denna gång! Håller tummarna för att det fortsätter så!
Både Adam och Arvid verkar tycka det är roligt att Arvid är på förskolan. I vanlig ordning bråkar de en del, men samtidigt söker de sig till varandra och vill hela tiden vara nära varandra. Som när de igår lade sig raklånga på golvet båda två och körde bilar bredvid varandra.

När Arvid vill gosa med Adam lägger han sig dock på honom och då blir det för mycket för Adam och det kan man ju förstå! Arvid har inte riktigt lärt sig de sociala koderna än! Haha!
Adam går även och tar Arvid i handen och säger "kom Arvid" när han vill visa honom något eller ha med honom i någon lek. Det har verkligen varit roligt att på nära håll, fast i en annan miljö än hemma, fått se hur gulliga de är mot varandra.

Idag var det två riktigt trötta killar jag hade med mig hem från förskolan. När jag lagade middag tittade de en stund på Nicke Nyfiken och de såg ut att kämpa för att hålla sig vakna. När klockan var 19 ikväll sov de båda två! Det var riktigt länge sedan det hände!

Förskolestart i morgon

I morgon är det dags för vår lilla Arvid att börja förskolan! Det blir spännande för oss alla! Vad hände egentligen med tiden? Tyckte han alldeles nyss var nyfödd och nu är han så stor att det är dags att lämna bort honom på dagarna! Har en känsla av att det kommer gå lätt att skola in honom, hoppas att den känslan stämmer.

Idag fick vi förtroendet att ta hand om ytterligare ett barn, Adams bästis Sixten. Och ärligt talat var det nästan lättare eftersom Adam och Sixten roade varandra och vi behövde bara hålla lite koll på dem och kunde ägna den mesta uppmärksamheten mot Arvid.
Hihi, ser nu på bilden att Arvid är i princip lika stor som Sixten trots att det skiljer 1,5 år i ålder. :)

Vi hann även med ett besök på Mall of Scandinavia. Ja, jag vet att jag typ är sist ut, men det var mitt premiärbesök där och jag gillade det! De hade ett lekcenter för barnen och massor av roliga butiker. Det kändes dock som om jag skulle behöva en heldag där utan man och barn. ;)

Dagen avslutades med ännu en fantastisk solnedgång utanför vårt fönster. Helt otroliga färger! Vilken lycka att få njuta av denna utsikt varje dag!

OBS, bilden är helt oredigerad!