Mysigt med brorsan

Våra små killar har allt roligare med varandra, vilket är helt fantastiskt att se! De kan nu leka helt själva vissa stunder, utan att vi föräldrar är med och bevakar så att de inte bråkar. Såklart rycker vi in och medlar ibland, men oftast har de bara kul ihop och Arvid kommer allt närmare Adam i kroppslig styrka så han hänger nu med bättre på Adams upptåg utan att göra sig illa. 
Och när det var dags att läsa bok ikväll, läste de tillsammans! Mysigt att ha en brorsa att läsa och leka med! 


På besök hos djuren

Idag var det gårdsfest på 4H gården i Huvudsta och vi passade på att besöka djuren. Man fick bl.a. gå in i hagarna och klappa djuren. Det uppskattades av killarna, särskilt roligt var det att klappa lammen! 
Adam och Arvid är väldigt olika varandra på många sätt och när vi gick in till fåren märktes en av olikheterna väldigt tydligt. Adam var till en början väldigt reserverad, höll sig lite på avstånd och tyckte att fåren var på gränsen till läskiga. Efter en stund vågade han sig dock fram för att klappa på dem. 
Arvid däremot var helt till sig och ropade och tjoade och sprang direkt fram till ett av fåren och tog tag i pälsen och blev besviken när fåren blev skrämda av honom. Han kunde inte få nog av att klappa på dem och följde efter dem så fort de gick iväg och pratade med dem och skrattade förtjust. Jätteroligt att se hur olika de är i vissa situationer! 


Vi träffade tre av Adams kompisar från förskolan med föräldrar och grillade korv och hamburgare tillsammans. Så härligt för våra älskade stadsungar att få träffa djuren och springa runt i hagarna!


 

Vill vara ifreda!

Gulliga Adam, han säger så roliga saker emellanåt! Nu har han nyligen insett värdet av att ibland få lite egentid och att få vara ifred, eller "vara ifreda" som han själv uttrycker det! Båda våra killar har för det mesta väldigt kul tillsammans numera; de skrattar och busar tillsammans så man blir alldeles varm i hjärtat bara av att lyssna på dem. Men samtidigt är Arvid som ett litet plåster på Adam, han vill hela tiden vara där Adam är. När Adam inte är hemma ställer sig Arvid vid ytterdörren och skriker "Adaaaaa!" 
Och ibland blir lillebror lite väl efterhängsen för Adams smak och då kan han gå in på deras rum eller på badrummet och meddelar tydligt "jag vill vara ifreda!" Inga konstigheter alls, jag förstår honom fullt ut!