Lyxvecka

Förra veckan, som var min första vecka på föräldraledigheten, var verkligen en riktig lyxvecka! Jag fokuserade på ytliga ting och att bli riktigt ompysslad. Jag var hos frissan, var på ansiktsbehandling, färgade bryn och fransar och unnade mig även en pedikyr. Så skönt att bara få koppla av och även att få hjälp med tex. pedikyr eftersom det är lite svårt att nå ned till fötterna nu. ;-) Dessutom var det lika bra att passa på medan tid och möjlighet fortfarande finns! Man vet aldrig när det blir tillfälle för sånt igen....
Bilden lånad från bodywellmassage.com
 
Det har också varit otroligt skönt att kunna vila lite vid behov eftersom nattsömnen är väldigt dålig just nu. Jag sover endast 1-2 timmar i sträck och då är det skönt att kunna ta dagen som den kommer lite efter dagsformen. Det blev även några långpromenader i det härliga vädret lyssnandes på flera intressanta sommarpratare. Jag har dock haft en hel del sammandragningar och förvärkar i veckan, vilket gjorde att promenaderna var av väldigt varierande hastighet. Men det känns som att det viktigaste just nu är att faktiskt hålla igång ooh röra på sig.
Två trevliga besök på favoritfasters balkong vid Kungsholms Strand var även det ett mycket bra sätt att spendera tiden på! Jag var också på date med mitt hjärtas fröjd vilket var väldigt mysigt! Vi åt middag på stan och var därefter på bio. Veckan avslutades med lite kräftskiva med familjen, innan min bror återvände till Kalmar för en ny termin av studier, och även ett mysigt middagsbesök av bästa Madde. En mycket bra vecka helt enkelt!
 
Årets första kräftor!
 
 Mysigt middagsbesök av Madde i kvällssolen på balkongen!

Sprickfärdig jämte slanka Madde!

Skolstart = nystart

Denna vecka börjar skolorna igen. Och som alltid, när den här perioden på året infinner sig, blir jag sugen på att studera igen och att lära mig nya och intressanta saker. Det slår aldrig fel. Det kanske låter konstigt och är lite udda, men jag får alltid en längtan efter att sätta mig i biblioteket med en massa intressanta böcker, nytt anteckningsblock och färgglada pennor och bara sluka i mig nya kunskaper. Nu kommer jag rent faktiskt inte att sätta mig i skolbänken igen, den tiden är över för min del, men märkligt nog får jag alltid denna längtan just vid skolstartsperioden. 
 
Det är troligen mycket vanligare att man känner vemod eller kanske t.o.m. lite ångest den här perioden på året. Semestern är över, sommaren lider mot sitt slut, tillbaka till vardagen och rutinerna igen. Men jag väljer snarare att se den här perioden som en tid för nya möjligheter. Det är dags för nystart! Batterierna är laddade med ny energi och det är ett ypperligt tillfälle att sätta upp nya mål för sig själv. Exempelvis nya träningsmål, nya karriärsmål eller varför inte nya hälsomål efter en sommar med flitigt häng på uteserveringar. Just i år är det dock lite svårt för mig att sätta upp nya mål eftersom mitt liv inom kort kommer att förändras på ett sätt som inte går att påverka lika mycket som det brukar. Men det kommer kontrollmänniskan i mig att lära sig mycket av!
Och visst känns det väl lite mysigt att snart få tända lite levande ljus på kvällarna och botanisera i butikerna bland alla fina höstkläder som kommit in?

Vilken härlig sommardag....

...vi hade på landet i dag! Varmt och härligt och solen flödade! När det är som i dag vill man ju bara passa på att vara ute så mycket som möjligt, man vet inte riktigt när den sista sommardagen för säsongen är kommen. 
Det blev en drabbning på tennisbanan vilket var väldigt roligt! Rörligheten är ju inte riktigt vad den har varit men jag är så nöjd med att det överhuvudtaget gick att spela med den stora magen. Sedan fick vi en fantastisk lunch i solskenet med bästa svärföräldrarna. 
Kanske är det mer tyngd bakom slagen nu? ;-)
'
 Trevlig lunch med godsaker från Rökeriet.