Det går fort...

när man har roligt! Vi firar redan 5 månader tillsammans med vår lille solstråle Adam! När jag tittar på bilderna  på honom som lite yngre inser jag hur otroligt fort det går! I dag väger han exakt 7,0 kg, vilket innebär att han har dubblerat sin födelsevikt, och är redan 68 cm lång. Proteinbröd

Jag och Magnus äter LCHF-kost (Low carb high fat). Det innebär att vi äter väldigt lite kolhydrater och mycket fett och proteiner. De kolhydrater vi äter kommer framförallt från grönsaker och bär. Vi har denna kosthållning därför att det helt enkelt är den vi mår bäst av och vi tror på att det är denna kosthållning som är bäst på lång sikt ur ett hälsoperspektiv. Jag tål dessutom inte för mycket spannmål utan får problem med magen då. Så länge jag håller mig till LCHF-kosten slipper jag magproblemen och det är förstås guld värt.
Det jag dock kan sakna i denna kosthållning är bröd. Det är ju så vansinnigt gott med bröd och en god ost som pålägg! Jag vet dock att om jag äter bröd med mjöl i får jag "sota" för det i form av uppsvälld mage och magknip under ett par dagar och jag brukar därför inte tycka att det är värt det. Men för en tid sedan hittade mamma detta proteinbröd till mig i den vanliga ICA-butiken. Tyvärr försvann det väldigt snabbt eftersom butiken bara tog in det på prov. Men idag hittade jag det i "vår" ICA Maxi-butik där vi bor och köpte genast hem det! Det är väldigt gott och dessutom mättande! En halv skiva räcker alldeles utmärkt som mellanmål. Så nu kan jag äta bröd utan att det blir varken onyttigt eller ger mig magknip! Underbart!
 


En glad och nöjd kille

Adam är just nu otroligt harmonisk och mysig på alla sätt! Det märks så tydligt på honom att han har tagit sig ur den långa och besvärliga utvecklingsperioden som pågick i nära 5-6 veckor. Och resultatet av den perioden är att han har lärt sig så många nya saker, han sover mycket bättre, är glad och nöjd mest hela tiden och ligger t.o.m. för det mesta lugnt i vagnen när vi är ute och promenerar. Han kan även roa sig själv med lek en liten stund, vilket var helt otänkbart för bara ett par veckor sedan.
 
Adams nya favoritlek är "tittut". Lägger man en filt över hans ansikte och frågar var han tog vägen så ligger han och skrattar för sig själv en stund full av förväntan, innan han slutligen tar bort filten själv och skrattar högt sitt otroligt medsmittande skratt. Helt underbart!
 
Det är även stor skillnad på nätterna eftersom han nu sover mellan ca kl 21 och 4-5 på morgnarna! Min tillvaro är därmed helt annorlunda och jag har en helt annan ork. Jag hinner ju igenom en hel sömncykel utan att bli väckt. I natt sov Adam dessutom en hel natt för första gången i sitt liv! Han vaknade en gång vid 2.30 men somnade om när M var uppe och stoppade i nappen, och krävde inte att få äta förrän klockan var 7 i morse! Helt otroligt! Jag känner mig som en ny människa och har varit pigg och glad hela dagen! Jag fick t.o.m. höra av två olika personer att jag var snygg i dag! Whohoo! Tänk vad en natts sömn kan göra! :-) Jag vet att detta snabbt kan ändras men jag passar på att njuta för fullt medan det varar!