Två timmar ute

Jag och min lilla skrutt har promenerat ute i solen i två timmar och han har legat nöjd i vagnen hela tiden! Arvid har blivit så harmonisk och verkar vara igenom det värsta av den senaste utvecklingsfasen. Så skönt! 
Vi hann gå hela Kungsholmen runt samt en extra liten sväng. Jag lyssnade på en bok och njöt av tillvaron. 
Det är ju så skönt och så vackert att promenera på Kungsholmen. Vatten överallt och massor att titta på! Ibland slås jag verkligen av hur bra vi bor och hur mycket jag kommer sakna detta den dag vi flyttar härifrån! 
Nu är det dags för lunch, vi är lika hungriga båda två. 
Hos frisören

Idag var Adam hos frisören för första gången i sitt liv. Och det var verkligen på tiden! Många har senaste tiden trott att han är en flicka pga sitt långa hår och vi har även fått höra att han har en Gustav-Vasa-frisyr. Så nu var det dags!
Under tiden vi satt och väntade hos frisören var allt frid och fröjd. Adam provsatt alla fåtöljerna, minst två gånger vardera, han tittade på kunderna som blev klippta och pratade med frisörerna. Men när det blev hans tur var det inte alls lika roligt längre. Han började skrika bara han kom upp i stolen och när frisören satte på honom skynket så lämnade han stolen och sprang iväg. Men när han fick titta på sin favorit bussen i mobilen gick han med på att sätta sig i stolen igen. Han höll dock hela tiden krampaktigt sin pappa i handen. Och när hår föll ned i ansiktet och på kläderna grät han "oj, oj, oj"! Lilla gubben! Vi misstänkte att det skulle bli jobbigt för honom eftersom han är så otroligt viljestark och har hög integritet. Men förhoppningsvis blir det lättare nästa gång hos frisören! Han återhämtade sig dock snabbt och på vägen hem var han lika glad som vanligt igen. 
Arvids dop

Förra söndagen, den 17:e maj 2015, döptes Arvid i Essinge kyrka. Regnet fullkomligt öste ned utomhus så det var verkligen vattnets dag! 
Det var samma präst som även döpte Adam för drygt ett år sedan, därav valet av kyrkan eftersom hon numera arbetar i Essinge kyrka. 
Det blev en fin ceremoni under närvaro av familj och närmaste släkt. När Adam döptes bjöd vi även in våra vänner men vi kände att vi efter denna tuffa vinter och vår inte orkade göra en alltför stor tillställning. Därför blev det en mindre grupp människor denna gång. Men vi blev ändå ca 30 personer! Vi har verkligen en stor familj! 
Dopbarnet skötte sig exemplariskt och verkade tycka att det var roligt att stå i centrum. Han skrattade och jollrade och tyckte t.o.m att det var toppen att få vatten på huvudet. Han passade även på att doppa båda sina händer i dopvattnet! 
Storebror utforskade under tiden kyrkan väldigt grundligt genom att springa runt, klättra upp i predikstolen och undersöka hur det såg ut bakom altaret. Adam är verkligen inte typen som sitter stilla! Men prästens fina ord om att barn får vara barn i kyrkan gjorde att vi föräldrar kunde slappna av ändå. 
Efter dopceremonin åt vi lunch tillsammans i en närliggande lokal. 

Jag och Arvid i sin dopklänning. 


Magnus med Arvids två faddrar; Frida och Fredrik.