Comeback

Hej igen efter långvarigt blogguppehåll! Det har varit något körigt i vår familj senaste två veckorna. Arvid har gått igenom en jobbig sömnperiod med många ledsna uppvaknanden varje natt och som om inte det vore nog intog även maginfluensan vårt hem med allt vad det innebär... Så tröttheten tog tag i oss likt en järnklo. 
Men- nu är vi på bana igen! Härligt! Adam var så glad när han fick gå till förskolan igen häromdagen och sprang in på gården utan att ens hinna säga hejdå till mig. Uppenbarligen less på att vara hemma! 
Under tiden som vi har hållt oss mer eller mindre isolerade har naturen ändrat skepnad till höstförklädnad. Så många vackra färger! Bilderna är tagna med två veckors mellanrum under oktober. 9 månader

Arvid har idag hunnit bli 9 månader. Han är dessvärre inne i en dålig sömnperiod. Nätterna är oroliga och han vaknar flera gånger och vid 04.30 tycker han att det är färdigsovet. Efter en stunds babblande och dunsande med benen i sängen har även Adam vaknat. Så vår familj är en trött grupp individer... Arvids färdigheter och intressen vid 9 månaders ålder:
  • Han tycker om att sitta och leka på egen hand och pula med leksakerna.
  • Han lägger sig ned på mage på eget initiativ allt oftare och sätter nu även fötterna i golvet, så nu finns det faktiskt ett intresse för att försöka förflytta sig. 
  • Han har tagit badandet till en ny nivå och plaskar med båda armarna i vattnet så att det stänker i hela badrummet. Han tycker att det är hur roligt som helst!
  • När Adam blir ledsen börjar även Arvid att gråta. 
  • Den bästa händelsen på hela dagen är när vi hämtar Adam på förskolan. Arvid blir helt överlycklig och exalterad av att se sin storebror!
  • Han uppskattar även att leka med andra barn och han gastar och ropar högt av exaltering när han träffar andra barn på rytmiken och öppna förskolor. 
  • Han sover nu två gånger per dag, en gång på förmiddagen och en på eftermiddagen. 
  • Han somnar vid ca 19 på kvällen och vaknar vid 04.30. 
  • Han verkar älska det mesta i matväg. Det finns ännu ingenting som vi har serverat som han ratar. 
  • Strumpor får aldrig sitta på fötterna, han sliter av dem direkt!  
 
 

Trött kille

Vi tog tunnelbanan till dagens familjebrunch, till Adams stora glädje. Vi åker buss och tunnelbana så pass sällan med barnen att det fortfarande är väldigt spännande för Adam. Han tittade på allt och alla, lyssnade på ljuden och föreslog flrbäntansfullt att det var vårt stopp varje gång tunnelbanan stannade. 
Väldigt sammanbiten och spänd av förväntan! 

Det var väldigt trevligt att träffa alla i vår stora familj, tänk vi blir hela 17 personer när den närmaste delen av familjen på Magnus sida samlas! Vi är dock i en fas av livet där det inte är särskilt avkopplande att gå ut och äta. Adam sprang runt i ett, Arvid behövde sova men hade lite svårt att komma till ro och vi åt i skift utan att hinna prata något nämnvärt med någon. Men så är det just nu och vi kunde ändå konstatera att Adam är betydligt lugnare att ha med sig nu än för bara ett halvår sedan!
På vägen hem var det dock två riktigt trötta killar vi hade med oss, helt tagna av alla nya intryck i en ny miljö. Arvid somnade i vagnen väldigt fort och Adam somnade faktiskt ståendes på vagnens ståbräda! Om man lyckas med den bedriften är man ordentligt trött!