NK och tomtelatte


Idag tog Arvid och jag en sväng in till stan under förmiddagen. Vi ville hålla oss ifrån hemmet medan städtjejen var här och vi kunde inte gärna träffa någon annan med barn eftersom vi fortfarande inte är helt friska. Så vi tog en promenad och tittade på NK's julskyltning. Arvid sov sig dock igenom julskyltningen men jag tyckte det var stämningsfullt! Det var en tidsresa sedan NK öppnade år 1915 fram till idag. När lilla A blev hungrig så satte vi oss på ett fik och såg till att han blev mätt, och jag tog så mycket som en tomtelatte! Haha, tänk vad de hittar på för att man ska komma i julstämning! Och den var väldigt god kan jag avslöja! Toppad med grädde och kardemumma! Och i bakgrunden spelades julskivan på repeat. Så nu har jag och Arvid kommit in i rätt mood inför starten av december!Helgen

I torsdags blev även Arvid ordentlig sjuk. Vi som trodde att han hade börjat bli frisk, men han fick istället en ny omgång med feber, förkylning och ögoninfektion. Och igår var det även min tur att ansluta till gruppen för sjuka...Usch så less jag är på sjukdomar nu! Det går verkligen runt, runt! Så helgen har inte varit direkt händelserik. Har bara försökt få till så mycket vila som möjligt. 
Idag tog vi dock en liten tur för att uträtta några ärenden. Vi insåg att våra barn plötsligt har blivit mycket lättare att ta med i exempelvis affärer. Adam tyckte till och med att det var roligt att handla idag! Han tog plats i kundkorgen och när han tröttnat på det, racade han runt med den själv i butiken. Men inga klagomål och inget strul när vi skulle därifrån och vi fick möjlighet att titta på det vi skulle. Toppen! 
Nu håller jag tummarna för att veckan som kommer blir normal med Adam på förskola. Han har ju varit hemma nu i en dryg vecka och längtar efter sina kompisar på förskolan. 


Affären tur och retur

Det är inte helt lätt att hitta på aktiviteter till Adam nu när han börjar bli så pass frisk så att han blir rastlös. Han har ju varit hemma sedan i fredags förra veckan och han börjar ledsna rejält. Han älskar ju att vara ute och är så aktiv men vägrar att sätta på sig skalbyxor så vi kan inte gå till någon park, eftersom han där skulle åka rutchkana eller sitta i sandlådan och då blir han för kall. Och han är inte direkt killen som sitter och läser eller pärlar.... 
I morse inledde vi dagen med att gå till affären. Och det visade sig att affären tur och retur tog oss hela förmiddagen och vi kom hem lagom till lunch! Och då kan jag berätta att det i vanliga fall tar fem minuter att gå dit. ;) 
Adam har dock mycket att upptäcka på vägen. Det finns röda bussar, blåa bussar, lastbilar, taxibilar, sopbilar och vanliga bilar att studera! Han står ofta helt stilla och bara betraktar allt som händer runt omkring. Eftersom han "bara ska gå mamma" så är det bara att vänta ut honom och försöka hålla Arvid på så gott humör i vagnen som möjligt. 

Och väl i affären kan det se ut så här: