Sommaridyll

Åh vilken härlig sommardag vi har haft idag! Vi har verkligen varit ute i princip hela dagen och njutit av sommarvärmen! 
På förmiddagen hälsade vi på vänner i Bromma och hängde i deras trädgård. Och på eftermiddagen blev det kusinhäng i Enskede med grillning och bad. 
Adam satt för första gången med vid barnbordet och åt helt själv och utan att vilja ha mig eller Magnus i närheten. Stora killen! Och han mumsade gladeligen i sig maten utan minsta protest, vilket inte är någon självklarhet för tillfället. Kanske var det effekten av att umgås med sina äldre kusiner...
 
 
Efter middagen badade Adam och Ella i poolen. De åkte rutschkana rakt ned i poolen och sprang sedan upp och gjorde om allt igen, och igen, och igen! Jag har nog faktiskt aldrig sett Adam ha så fantastiskt roligt som han hade idag! Det var verkligen underbart att se! Och han var faktiskt väldigt tuff i vattnet. Flera gånger åkte han under vattnet med hela huvudet, men det bekom honom inte, han bara reste sig upp, sprang runt och tog sig upp i rutschkanan igen. 
 
 
Och Arvid njöt av all uppmärksamhet han fick av de övriga kusinerna och av Karin. Han bara låg och skrattade och jollrade när alla tjejer klappade på och gosade med honom! Han var verkligen "center of attention" och kunde inte varit nöjdare med tillvaron. 
 


 
När jag satt där i den solskensdränkta lummmiga trädgården och tittade på barnen som lekte och hade roligt, kände doften av grillen och sippade på vinet i mitt glas, kunde jag inte annat än njuta! Vilken fantastisk sommaridyll!! Sju barn och sex vuxna som bara njöt av livet och tillvaron tillsammans! Tänk att livet kan vara så härligt! 
Helt klart en dag att bevara i minnesbanken och ta fram de dagar småbarnslivet ter sig lite mer utmanande..... ;-)
 

Härliga semesterdagar....

....hade vi ute på landet! Vi förlängde midsommarhelgen till en vecka och bara tog dagarna som de kom. Först i onsdags var vi tillbaka i vardagen igen. Både Adam och Arvid var lite krassliga så det passade bra att Adam var hemma från förskolan. 
Vi lekte utomhus en hel del vilket var skönt! Det är faktiskt lite lättare när man har en gräsmatta utanför dörren. 
Och att kunna bada killarna i baljan ute på terrassen är inte helt fel det heller! 


Att träna med barn

Efter förlossningen har jag till störst del tränat hemma med övningar jag har fått av sjukgymnast för att hjälpa kroppen att läka och bli stark igen. Jag brukar ta fram träningsmattan, lite vikter och gummiband och så tränar jag på golvet i vardagsrummet. 
Adam säger ofta "mamma tinna dä" och pekar på platsen där jag brukar träna. Det är den första tre-ords-meningen Adam sa och numera säger han det till mig flera gånger om dagen! Jösses! Skulle man träna lika ofta som Adam föreslår skulle man snabbt vara i topptrim! ;) 
Och när det väl är träningsdags, vill Adam gärna vara högst delaktig. Bilarna ska köra på mattan och under den bro som mina ben bildar i bäckenlyften. Han kryper gärna under själv också för att pressa mig att göra extra höga lyft! Det är en utmärkt liten PT jag har! 
Det är helt klart lite annorlunda att träna med barn, men det går alldeles utmärkt. Det blir vad man gör det till, men tid finns det faktiskt, i synnerhet om man inkluderar barnen i träningen. 
När Adam var yngre tyckte han att det var så roligt när han fick vara min vikt i tex benböjen och tricepspressarna. Nu är han lite för tung för det, men han härmar istället mina rörelser och är delaktig på ett annat sätt. 
 Lämna kommentar publicerat i Livet som mamma, Träning och hälsa;
Taggar: effektiv träning hemma, inkludera barn i träning, mamma och barn tränar tillsammans, mammaträning, träning efter förlossning, träning hemma, träning med barn