Äntligen fredag!

Åh vad skönt att fredagen kom även denna vecka! Det var så mysigt att få komma hem till mina fina killar idag efter kursveckan i Vaxholm och veta att vi har två lediga dagar framför oss tillsammans! 
Adam var, som han är för det allra mesta, på solskenshumör när jag kom hem. Han ville kramas och gosa, visa mig alla bilar och titta på figurerna på tapeten i hans rum tillsammans. Jag kände mig verkligen välkommen hem! 
När vi lagade middag satte sig Adam skönt till rätta i sin favoritfåtölj och bläddrade i sina böcker. Han sysselsätter sig väldigt bra på egen hand just nu- min lilla guldklimp! 
Välkommen vecka 26

Barnet: 
Nu utvecklas andningen och barnet kan andas in och ut och tränar sig genom att dra in och ut fostervatten i lungorna. Längden är ca 23 cm och vikten är 800-900 gram. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Det lyssnar även på ljud från tex mammans mage och röster. Det reagerar på ljud med en högre puls. 

Kroppen:
Blodcirkulationen tar hand om den ökade mängden vätska som finns i kroppen och gör att hjärtat och njurarna får arbeta extra hårt. 
Magen växer rejält nu och gör att många kvinnor drabbas av hudbristningar. Oftast bleknar de när man inte längre är gravid. 

Egna tankar och funderingar om föregående vecka:
Min koncentrationsförmåga blir allt sämre. Fokus flyttas alltmer till graviditeten och kroppen. 
Häromdagen var jag på fotbollsmatch. Det blev inte fullt samma aktiva reaktion från bebisen som det var när jag var på match med Adam i magen. Matchen var i och för sig inte heller fullt lika spännande! Men det kan ju också vara en skillnad på intresse. ;) 
Något positivt denna vecka är att jag inte har haft fullt lika mycket sammandragningar. Skönt! 

Vecka 26 (25+0) 

Cappuccino

Åh vad härligt att få starta dagen med en god cappuccino och Magnus goda äggröra! Hotellfrukost i all ära, men frukostarna hemma hos oss är ändå bäst! Ytterligare en fördel med att komma hem från kursen en kort visit, förutom att mysa med Adam och Magnus då förstås! 
Idag går graviditeten in i en ny vecka, skriver mer om det senare!