Typiskt dåligt byte

Jag har gjort mitt förmodligen sämsta val någonsin. Eller egentligen inte ett frivilligt val, utan snarare ett måste... Jag har nämligen motvilligt bytt familjen och landet mot jobb i morgon och lägenheten i stan. Ett typiskt dåligt byte, det står helt klart.
Men, men, det är så det ligger till så bara försöka göra det bästa av det. Det är fem arbetsdagar det handlar om, sedan har vi en veckas gemensam semester till hela lilla familjen. Det ska nog gå bra!

Redan saknade killar...

I helgen har vi haft mina föräldrar på besök ute på landet. Väldigt trevligt och kul för oss alla! Det var ju väldigt länge sedan de träffade framförallt Arvid och Magnus, jag och Adam var ju inne i stan i förra veckan en snabbis.
Killarna grabbade direkt tag i dem och drog iväg med dem på diverse upptåg. Vi tycker normalt sett att Arvid pratar en hel del, men med pappa pratar han HELA tiden! Så roligt att lyssna på deras pratstunder, det snackas oavbrutet!

Och Adam och mamma läste en del och pratade om månen och solen. Adam var otroligt fascinerad när vi igår kväll tittade på solnedgången. Han börjar bli en stor kille nu och funderar så mycket! Jätteroligt! Han frågade bl.a sin mormor var solen bor någonstans. Inte en helt lätt fråga att besvara. I morse vaknade han tidigt och ville genast ta med mormor ut för att se efter om månen och solen hade gått upp än. Det blir en spännande utmaning att ha en liten tänkare hemma!

Utan napp är grejen?

Arvid har en period sovit så dåligt. Han har varit svår att natta och har ställt sig upp i sängen och flera gånger kastat ut nappar och snuttefilt. Han även har vaknat mitt i natten för samma procedur och skrikit och inte kunnat somna om förrän han har fått ligga mellan oss i vår säng. Och det är ju förstås ingen hållbar sovsituation för någon av oss. Dessutom har han vaknat väldigt tidigt på morgonen, runt 5-5.30.
För några kvällar sedan tröttnade Magnus och tog initiativet till att natta Arvid utan napp. Han skrek så klart men det gick ändå förvånansvärt bra. Sedan sov han hela natten utan att vakna en enda gång fram till klockan 7! Sååå skönt! Och det bästa är att det sedan dess har upprepat sig! Han har blivit lättare att natta, han sover hela natten och sover till strax efter 7. Vi undrar ju så klart om det är att vara utan napp som är grejen, och det verkar ju onekligen så. Vi håller tummarna för att det håller i sig!

Det kom en traktor....

Igår var Madde hos oss och hälsade på! Vi hade en väldigt mysig dag tillsammans! Men vi gjorde även lite nytta. Vi krattade bl.a. tång nere på stranden för att förbereda inför sandleveransen idag.

Tidigt i morse kom det så en leverans av ny sand till stranden. Och gissa om det var spännande att titta på när traktorn körde ned alla säckar med sand ned till stranden?! Barnen satt med uppspärrade ögon och tittade fascinerat på traktorn när den arbetade. Adam passade även på att vinka till Erling som körde traktorn varje gång han åkte upp för backen och hämtade en ny säck, så även han var glad!