Brasa med grillning

Juldagen på landet innebär att man gör en rejäl brasa, och så även i år! Vi grillade korv över brasan och killarna tyckte det var mycket spännande! Det var ju vår första juldag ute på landet. Väldigt mysigt! 

Tomten på besök

Åh vilket underbart besök vi fick av tomten! Han kom gåendes med sin lykta mellan träden i mörkret och att se barnens förväntansfulla ögon var det bästa jag upplevt på länge! 

Adam fick vänta länge på att få sin klapp av tomten och en stund såg han faktiskt lite orolig ut, skrutten. Men han väntade så tålmodigt och när tomten väl sa Adams namn var han väldigt modig och gick fram och hämtade paketet själv. Arvid satt som helt paralyserad under hela tomtens besök och bara tittade på honom. När han fick sin julklapp sa han tyst "tack tomten". Gullungar! Att fira jul med våra barn och deras kusiner ger en helt annan dimension till jultraditionerna! Att se barnens tindrande ögon slår allt! Ren magi! 

Oj så många klappar! Det var många som hade varit snälla i år...
I väntan på tomten pysslade vi lite....
....medan andra tittade på Kalle Anka....
....somliga passade på att ta en tupplur.
Och så knackade det äntligen på dörren!
Barnen satt snällt och väntade på sin tur.
....medan en bred publik såg på!
Tryggt i morbrors famn. ❤
Äntligen lyckades vi få en familjebild! ❤

Dan före dan...

Idag har det julstökats till 100 %! Vi har spelat julmusik, lagat mat och godis, pyntat och fixat. Mina tre killar gick ut och hämtade en gran som sedan har pyntats. Så häftigt att bara gå ut och hämta sin egen gran på tomten här på landet! 

Och årets gran är nog den största jag sett inomhus hos någon! Vi utnyttjar vår takhöjd om man säger så! Stjärnan fick fästas i granens  topp från övervåningen! 
I morgon blir det mysigt att se killarnas reaktion när de får öppna varsitt paket som ligger under granen redan på morgonen.