Kan själv

Nu vill Arvid endast äta själv! Han har protesterat lite under måltiderna sista tiden och det är för att han vill äta själv. Jag har försökt skjuta på det så länge som möjligt, men nu gick det inte längre. Jag tycker nämligen att det är jobbigt med allt kladd, det tyckte jag även med Adam, men jag får stålsätta mig och påminna mig om att det innebär utveckling för barnen och att det är en kort period det är som värst. 
Arvid är hur nöjd som helst när han får sitta och plocka bitar själv! 


Konfliktlösning

Nu pågår det ideligen konflikthantering hemma hos oss! Arvid får sällan leka med något ifred utan att Adam kommer och knycker sakerna från honom. Men eftersom Arvid nu rör sig över hela bostaden och dessutom är ganska stark, så sliter han tillbaka och konflikten är ett faktum. Jag och Magnus försöker medla så gott det går men det tar en hel del på krafterna. Men det är ju så det är med syskon! Ena stunden har de hur roligt som helst av varandra och nästa bråkar de. Som förälder får man försöka fokusera på stunderna när de leker och har roligt tillsammans, för det är verkligen underbart att se! Men ibland tryter såklart krafterna och man blir helt galen. Detta är väl dock bara början av hur det kan bli under deras uppväxttid.... 


Ledig dag

Magnus kunde vara ledig även idag och är nu dessutom frisk så vi gjorde en utflykt till barnens farmor och farfar. Vi passade på att leka i den fina parken utanför och sedan hade vi turen att bli bjudna på lunch! 
Det känns som om Adam verkligen njuter av att vara ledig från dagis och bara vara hemma i lugn och ro och pula med de nya leksakerna, vara ute i parken och ta igen sig lite. Så skönt! En välbehövlig ledighet för honom!