Förskolan

I måndags började Adam på förskolan igen efter uppehållet pga alla sjukdomar. Han fick börja om igen med inskolningen eftersom uppehållet var så långt.
I måndags var Magnus med honom på förskolan och det gick inte alls något bra. Han var gnällig och klistrig på Magnus och ville inte äta något och inte heller sova. Efter halva dagen gick de därför hem och Adam somnade helt utmattad i vagnen.
I tisdags redan lämnade Magnus honom själv, eftersom det verkade som om det bara blev värre om Magnus var med. Och sedan har det faktiskt gått väldigt bra för Adam under veckan. Han har tyvärr varit väldigt ledsen vid både lämning och hämtning, men han har återhämtat sig snabbt och personalen tycker att det har gått väldigt bra. Han har lekt, sovit, varit med ute och t.o.m. smakat lite på maten till lunch. Det har verkligen gått över förväntan, med tanke på hur veckan startade, och det är en stor lättnad för oss föräldrar! Att vara ledsen vid lämning och hämtning är väldigt vanligt och förhoppningsvis släpper det på sikt när han har kommit in i rutinerna lite mer. 
 


6 veckor

Tänk att vår lille skrutt redan hunnit bli 6 veckor! Det känns väl troligen som om det går lite extra fort eftersom vi "tappade" tid under hans sjukdom. På BVC häromdagen såg allt bra ut och han växer och blir allt större. Barnsjuksköterskan såg inga som helst tecken på att han har varit så pass allvarligt sjuk, vilket var en otrolig lättnad. Han är helt återhämtad!
Nu mäter han 56,5 cm och väger 4,160 kg. Om man jämför med Adam vid samma ålder (och då räknar man vid två veckors ålder pga av att han är en månad för tidigt född), så är han både längre och tyngre än Adam.
Han tycker nu att det är intressant att titta på saker och har ett väldigt fokus i blicken. För tillfället äter han otroligt mycket. Det går sällan mer än 2 timmar mellan varje matning dygnet runt, och enligt BVC är det tydligen för att han försöker "ta igen" det han förlorade när han var sjuk. 
Han har fortfarande inte så mycket hår på främre delen av huvudet, det skavdes av på sjukhuset av alla maskiner och slangar, men det växer snart ut igen!
 


För mycket sömn?Ok, då behöver jag verkligen inte oroa mig för att ingå i riskgruppen för stroke! Puh vad skönt! ;)