Dagens frisyr

Så här fin var min yngste lille prins i håret idag! 

Och med den rockiga frisyren tog vi oss till terminsstarten av barnrytmiken! 
Det var lite spännande att se hur Arvid skulle reagera på sångstunden och alla barnen. Men han trivdes bra och skrattade högt vid några tillfällen. Dessvärre var han väldigt trött eftersom det egentligen var hans sovtid. Så efter rytmiken hann jag knappt lägga ned honom i vagnen innan han sov! Helt utmattad! 


Minisats

Idag skedde lite av ett genombrott i vår familj gällande Minisats! 
Minisats är ett litet lekcenter på gymet där man lämnar in sina barn medan man tränar. Både jag och Magnus hade stora problem med Adam på Minisats. Han ville verkligen inte vara där och när Magnus var föräldraledig hann han knappt ut i gymet förrän Adam började skrika... 
Men med Arvid har det hitintills gått bra och han har trivts väldigt bra de gånger jag lämnat in honom där. 
Idag tog jag med mig båda killarna och gick till gymet medan Magnus vilade för att försöka bli kvitt sin envisa förkylning. Jag tänkte att Adam kanske skulle tycka det var roligt om han såg att Arvid har roligt där. 
Och det gick verkligen jättebra för barnen! Efter att jag hade tränat i en timme gick jag in för att hämta dem och då var Adam helt inne i en lek och ville knappt gå därifrån! Och Arvid satt så nöjd i en av pedagogernas knä. 
Under hela vägen hem pratade Adam om hur roligt det var på Minisats! Fantastiskt! Vem vet, jag och Magnus kanske snart kan komma i form?! Vore ju som en dröm! Under eftermiddagen åkte vi till Bromma och tittade på ett hus som ligger ute på Hemnet. Vi passade på att leka lite i en trevlig park vilket killarna tyckte var kul! Trots att det har varit ganska kyligt ute den här helgen, har Adam totalvägrat att ha ytterkläder på sig. Hans vilja är inte att leka med! Blir intressant att se hur det går när vi ska till förskolan i morgon...   

Ont i magen

Usch vad jag mår illa och får ont i magen när jag läser detta! En buss med flyktingar möttes av stenkastning och människor klädda i Ku Klux kläder när de anlände till Finland. Så fruktansvärt hemskt! 
Som om det inte är tillräckligt synd om alla dessa människor som lämnat hus och hem och allt de äger, kanske förlorat anhöriga på vägen och utsatt sig och sina barn för livsfara under flykten. Ingen gör det frivilligt!
Och att sedan få ett sådant bemötande, ja det finns inte ens ord för dessa vidriga handlingar. Det har verkligen gått för långt och passerat alla gränser för medmänsklighet.
Vad är det för värld vi lever i?! Hur kan man tycka att man har bättre rätt till ett visst land bara för att man råkar ha fötts just där? Jordklotet är allas och det är vår skyldighet att samsas om landytan och dela med oss till dem som råkade födas på fel plats!
Jag tänker särskilt på alla stackars barn som ägnat hela sin barndom åt att vara livrädda, som inte får uppleva barndomen på det sätt som de har rätt till, som ju alla barn borde ha rätt till och sedan komma till ett land där de inte är välkomna. Så fruktansvärt. Ingen människa borde behandlas så!
Om jag hade haft ett extra rum och något äldre barn hade jag gärna öppnat vårt hem för ett ensamkommande flyktingbarn. Nu får jag istället göra det jag kan och nu ska jag bli månadsgivare i en organisation som jobbar för detta mål och syfte. Nu får det bannemig vara nog!