Finaste storebror!

När vi kom hem från förskolan idag satte sig Adam direkt och lekte med sina bilar, lugnt och stilla. Efter att jag hade matat Arvid var även han lugn i sin babysitter, så jag passade på att börja laga lite middag till oss. 
Plötsligt började Arvid skrika förtvivlat. Eftersom jag var kladdig om händerna och mitt uppe i matlagningen, kunde jag inte ta upp honom utan testade med att stoppa in nappen, men den ville han inte ha. När han fortsatte skrika avbröt Adam sin lek med bilarna och kom fram till babysittern och började gunga den, men det hjälpte tyvärr inte. Då ställde sig Adam och tittade på Arvid och såg ut som om han funderade. Så tittade han på mig och sa "napp?". Jag berättade för Adam att jag hade testat nappen men att han inte ville ha den. Adam tittade återigen på Arvid och sedan på mig och föreslog "mat?". Jag förklarade för Adam att Arvid precis hade ätit och inte var hungrig. 
Då gjorde Adam bland det finaste jag sett. Han sträckte fram sin snuttefilt till Arvid. Snuttefilten är Adams absolut käraste ägodel som han vill ha när han är ledsen, ska sova eller bara behöver lite extra trygghet, och så erbjuder han den till sin lillebror! Det är verkligen ett tecken på kärlek och omtanke! Tyvärr förstod Arvid inte riktigt vidden av denna kärleksfulla handling och fortsatte skrika. 
Adam tittade återigen på Arvid och funderade en stund. Sedan vände han sig till mig och sa "omma upp mamma". Då hade jag hunnit tvätta av mig händerna och tog upp Arvid. Och mycket riktigt när han fick komma upp till sin mamma, som Adam föreslog, blev han nöjd igen. Då gick Adam tillbaka till sina bilar och fortsatte att leka, precis som om ingenting hade hänt. Bakom sig lämnade han sin mamma med tårfyllda ögon och ett hjärta sprängfyllt av värme och kärlek. 
Min älskade lilla Adam! När blev han så förståndig och mogen? Han är den absolut finaste storebror man kan tänka sig! Han blir tjugo månader om några dagar, men han kan redan känna av vad hans lillebror behöver och beter sig så otroligt omtänksamt! Någonting rätt måste vi ändå ha gjort med vår lille kille! Den här upplevelsen kan jag som mamma leva länge på!!
 
Den här bilden har ni redan sett här på bloggen, men jag tycker så mycket om den så jag visar den igen. 

Brunch

Jag och Magnus fick lyxen att få en brunch på tu man hand idag! I julklapp fick vi ett presentkort på T-Bar på Hotell Diplomat och idag var det så dags. Mamma och pappa tog hand om barnen och vi tog en cykeltur ned på stan i det sköna vårvädret. 
Vi unnade oss ett glas bubbel och en härlig toast Skagen, med utsikt över Mälaren. Fantastiskt! 
Åh vad vi behövde lite partid! Det blir inte så mycket av den varan nu för tiden, inte egentid heller. Så därför njuter vi lite extra när vi väl får tillfälle! När vi bara hade Adam var det lättare att ge varandra utrymme till lite egentid och gå och träna eller träffa vänner tex. Skillnaden mellan att nu ha två barn är att vi hela tiden är upptagna med ett barn var och det är därför svårare att komma iväg på egen hand, åtminstone nu när barnen är så små. I takt med att de blir äldre blir de såklart mer självgående, men just nu krävs det nästan att vi hjälps åt båda två. 
Men bara att få några timmars partid någon gång ibland ger ny energi och jag tror att det är viktigt att vi ber om hjälp för att få det. Småbarnsåren är intensiva och det gäller att vårda relationen och bara få vara vuxna för en liten stund emellanåt. 4 H- gård

Vi gjorde en liten utflykt till en 4 H gård i helgen. Ibland är det kul att vara i lite andra parker än de vanliga och leka som omväxling. Adam tyckte det var spännande med fåren, hönsen och hästarna. Han kunde dessutom sitta en liten stund i sandlådan och leka med hink och spade, det var första gången jag sett det. Annars brukar han bara vilja springa runt och klättra upp för backar.