Äntligen helg!

Så skönt att det är helg igen och vi har två hela dagar framför oss tillsammans alla tre! Mysigt! Adam slapp tack och lov feber i natt efter vaccinationen, skönt! Däremot blev han väldigt trött och somnade redan kl 20 igår kväll och vaknade första gången kl 4 i morse! Helt otroligt! Så länge har han aldrig sovit. Tyvärr kunde inte jag sova lika mycket....Så typiskt när jag äntligen fick chansen! Suck!
 
Nu sover sonen och jag och M unnar oss att slöa i soffan framför Idol. Mysigt! Jag mumsar riktigt god lakrits som jag hittade i affären i dag! Helt utan socker och gjord på äkta lakritsrot. Mums! Tur för mig att M inte tycker om lakrits... 


Lyft med liten bebis

Föräldrarna har roat sig med att lyfta upp barnet i luften, som då sträcker ut sin kropp i rakt läge! Haha! Vilken styrka! Gör om den om ni kan! Det skulle jag vilja kunna göra, men där ligger jag helt klart lite efter med träningen....

I övrigt har vi i dag varit på första besöket på BVC Mama Mia som blir vår nya mottagning. Det kändes mycket bra och proffsigt och jag kände ett stort förtroende för BVC-sköterskan. Skönt att äntligen få lite ordning och reda och ett kunnigt bemötande! 
 
Pyret mäter nu 64 cm och väger 5,93 kg. Stora killen! Han ligger över medelkurvan på längden, som förväntat med två långisar till föräldrar! ;-) 
 
Han fick även sina första vaccinationer i dag och absolut gallskrek vid båda sticken. Usch vad mitt mammahjärta blödde! Det kändes i hela kroppen på mig. Men sånt måste jag väl bara vänja mig vid antar jag. Jag inser ju att han under livet kommer att slå sig och råka ut för allt möjligt. Frågan är bara hur man ska kunna lära sig att hantera det?! Under kvällen har han inte varit sig lik och gnällt en hel del, vilket aldrig annars händer. Stackars liten! Kan bara hålla tummarna för att det blir en ok natt trots allt.... Måndag

Nya veckan inleddes med att jag och Adam gjorde vårt premiärbesök på öppna förskolan, som ligger väldigt nära här i området, tillsammans med en annan mamma från vår föräldragrupp. Det var kul att mingla runt lite med andra föräldrar. Adam var helt lugn och sa inte ett knyst under hela tiden. Han bara iakttog de andra barnen och lyssnade, om än något skeptiskt, till de sånger som sjöngs. Alla nya intryck verkade dock göra honom lite trött, för han somnade omedelbart när vi kom hem igen! 
På eftermiddagen träffade vi min vän Maria för en fika. Det är så spännande för hon är gravid och väntar en liten kille i februari. Hoppas att han och Adam blir lika goda vänner som föräldrarna! Det ska bli så roligt att ha en vän som är föräldraledig samtidigt som jag.