Omedvetet vårtecken och glasögon

Sedan ca en månad tillbaka har jag haft en väldigt jobbig huvudvärk. Nu är jag tyvärr en person som ofta drabbas av huvudvärk pga problem i rygg/nacke, men senaste tiden har den känts annorlunda. Dessutom har det i princip dagligen känts som om jag håller på att dra på mig en förkylning men det blir inte så mycket mer än att jag nyser en hel del och snyter mig, jag har inte känt mig sjuk på det sätt en förkylning kan innebära, förutom att jag har känt mig helt knockad av trötthet.... Men så slog det mig plötsligt att jag vissa år är känslig mot pollen. Det hade jag liksom förträngt och i år kan ju faktiskt vara ett sånt år. Kan ju förklara varför det kliar och sticker i näsan så fasligt under cykelturen till jobbet. Pollenallergi är ju ett vårtecken om något! Dock var jag inte så medveten om det. Haha, vad lustig man kan vara som bara glömmer bort en sån sak! Så nu ska jag testa lite allergimedicin för att se om det gör någon skillnad. 
Dessutom har huvudvärken blivit än mer intensiv på jobbet och efter att jag igår var hos optikern fick jag veta att jag ser lite sämre och måste öka styrkan på de glasögon jag har på jobbet framför datorn och när jag läser. Det kan ju också bidra till huvudvärken. 
Så nu ska jag bara välja ett par bågar och sedan beställa glasen. Men det var just det där med att välja bågar... Usch så svårt! Optikern skickade med mig tre bågar hem som hon tycker passar mig så nu ska jag välja. Bad Magnus ta kort på de olika. Vilka ska jag välja? Hjälp! 




Bilderna togs i morse, därav förklaringen till den trötta uppsynen. ;) 
De är ju ganska lika varandra, men det skiljer lite i form och alternativ nr 1 är också lite ljusare i färgen och skalmen är silverfärgad. Vad säger ni, 1, 2 eller 3? 

Tandakuten

Idag har vår familj gjort två, helt oberoende av varandra, besök på tandakuten! Båda våra småkillar har gjort sina premiärbesök hos tandläkaren, och de råkade inträffa på akuten vid två olika tillfällen under samma dag. Vad är oddsen för det?!
Olyckan var framme första gången igårkväll när Arvid ramlade framstupa med ansiktet före rakt ned i golvet. En fasansfullt obehaglig smäll och han blödde väldigt mycket. När vi till slut kunde se efter vad som egentligen hade hänt såg vi att hans två framtänder hade  åkt upp en bit i tandköttet. Stackars liten, det måste ha gjort jätteont! Efter att ha konsulterat vårdguiden beslutade vi att vi kunde vänta till idag med att besöka tandläkaren. Väl där kunde de konstatera att strängen i tandköttet mellan de två framtänderna hade brustit, därav den kraftiga blödningen, men att tänderna var intakta. Man gör dock ingenting åt att tänderna har åkt upp i tandköttet, det rättar tydligen till sig av sig själv sen. Det ska dock anmälas till försäkringsbolaget ifall att det blir något problem längre fram, och det blir ett återbesök om tre veckor för att se att det läker bra. 
Väl hemma igen efter en förmiddag på akuten åt vi lunch och Arvid och jag vilade en stund. Jag var väldigt trött efter att ha varit uppe en gång i halvtimmen under halva natten för att kontrollera att Arvid reagerade på beröring, efter instruktioner från Vårdguiden, ifall att han dessutom skulle ha drabbats av en hjärnskakning. Men tack och lov kan vi nu utesluta det. 
Medan vi vilade gick Adam och Magnus ut till parken. Tyvärr var olyckan framme igen när Adam ramlade på cykeln och slog i munnen i marken. Efter att jag och Magnus gemensamt hade undersökt honom i munnen, kunde vi konstatera att det återigen var dags för ett besök på tandakuten. Det kändes helt osannolikt! Stackars lilla Adam! Vilken otrolig otur! 
Tandläkaren tyckte att Adams tand hade klarat sig bra, men tandköttet har fått sig en rejäl reva. Adam ville absolut inte öppna munnen för att röntga, men han godkände att tandläkaren undersökte honom i munnen trots att det säkert gjorde väldigt ont. Duktiga Adam! Han tillät även att vi borstade rent i såret ikväll utan ett minsta knyst. 
Killarna har trots allt som hänt varit vid gott mod idag. Våra tappra och duktiga killar! 
Arvid klättrade upp på bordet idag alldeles själv och var mycket nöjd med sin prestation! 

Adam och jag gick på café och drack smoothie och kaffe medan Arvid och Magnus var hos tandläkaren. 
En händelserik och dramatisk dag är till ända, men bortsett från olyckorna har det ändå varit en bra dag. Simon har hälsat på och vi har firat hans födelsedag och Adam pratade mycket om att han åkt både blåa tunnelbanan och blåa bussen idag. Bara en sån sak! :) 

Picknick och tekniska

Adam inledde gårdagens morgon med att bjuda på picknick i hallen! Han dukade upp med juice, mjölk, choklad och andra godsaker! :) Han bjöd in pappa och Arvid. Mamma var inte välkommen med hänvisningen: "mamma gå till jobbet". Jo jag tackar, det gäller att veta sin plats i den här familjen! ;) 


Jag jobbade halvdag igår och hämtade därför Adam tidigt på förskolan. Det är så mysigt att få hämta Adam på förskolan tycker jag och nu blir det ju inte särskilt ofta för min del eftersom Magnus är hemma och sköter den biten. Han blir så glad när man kommer och visar vad han leker med och går själv och talar om för personalen att han ska gå hem. När jag berättade för honom att han nu skulle vara ledig i några dagar och att vi skulle önska kompisarna glad påsk så funderade han en stund och sen sa han till en av pedagogerna: "hejdå, nu ska jag vara ledig från dig i några dagar!" Just det, så kan man ju också uttrycka sig. ;) 
Sedan åkte vi hela familjen till tekniska museet. Jag har aldrig varit där men blev positivt överraskad! Det fanns massor av roligt att leka med även för små barn. Killarna hade jätteroligt! Dit åker vi nog flera gånger! 

En vätskepaus är nödvändigt när man springer omkring så mycket!