Ont i magen

Usch vad jag mår illa och får ont i magen när jag läser detta! En buss med flyktingar möttes av stenkastning och människor klädda i Ku Klux kläder när de anlände till Finland. Så fruktansvärt hemskt! 
Som om det inte är tillräckligt synd om alla dessa människor som lämnat hus och hem och allt de äger, kanske förlorat anhöriga på vägen och utsatt sig och sina barn för livsfara under flykten. Ingen gör det frivilligt!
Och att sedan få ett sådant bemötande, ja det finns inte ens ord för dessa vidriga handlingar. Det har verkligen gått för långt och passerat alla gränser för medmänsklighet.
Vad är det för värld vi lever i?! Hur kan man tycka att man har bättre rätt till ett visst land bara för att man råkar ha fötts just där? Jordklotet är allas och det är vår skyldighet att samsas om landytan och dela med oss till dem som råkade födas på fel plats!
Jag tänker särskilt på alla stackars barn som ägnat hela sin barndom åt att vara livrädda, som inte får uppleva barndomen på det sätt som de har rätt till, som ju alla barn borde ha rätt till och sedan komma till ett land där de inte är välkomna. Så fruktansvärt. Ingen människa borde behandlas så!
Om jag hade haft ett extra rum och något äldre barn hade jag gärna öppnat vårt hem för ett ensamkommande flyktingbarn. Nu får jag istället göra det jag kan och nu ska jag bli månadsgivare i en organisation som jobbar för detta mål och syfte. Nu får det bannemig vara nog!