Vardag de luxe

Borta bra, men det är alltid skönt att komma hem igen och återgå till normala rutiner! Jag gillar faktiskt rutiner och vardag mer nu för tiden med barn än jag gjorde innan. Men det är klart, före barnen var ju inte behovet av fasta rutiner lika stort.
Men i morse kastades jag in i de mer kämpiga vardagsbestyren lite väl abrupt om man får säga så.
När jag skulle klä på barnen innan lämning hade de båda två en extremt trotsig inställning, och det gällde allt från kalsonger till vantar. Varenda plagg var det tjafs om gånger två. När jag äntligen hade fått på dem alla ytterkläder var jag helt genomsvettig och stressad. Väl ute genom dörren, kunde vi konstera att det spöregnade. Det var galet av mig, skulle såklart ha kollat om det regnade eller inte innan, men får väl skylla på att semesterhjärnan fortfarande har ett grepp om mig. ;)
Upp igen i hissen, innanför dörren och klä av killarna alla skalkläder och på med regnställen istället. Puh! Ännu svettigare och nu även superstressad var jag så äntligen på väg mot förskolan. Om det inte vore för julledighetslapparna till förskolan då förstås som låg kvar på hallbyrån.... Suck! In igen och hämta lapparna.
När vi äntligen kom fram till förskolan kunde vi konstatera att personalen bestämt att alla skulle vara inomhus idag. Så jag hade alltså bylsat på dem alla regnkläder i onödan....
När regnkläderna skulle av igen började Arvid gråta och även flera av de andra barnen vi trängdes med i hallen. Men när killarna väl gick in på avdelningen var de glada igen.
Själv sprang jag iväg i regnet mot tunnelbanan och var inte på jobbet förrän 9.30.... Vardag de luxe helt enkelt!