Tandakuten

Idag har vår familj gjort två, helt oberoende av varandra, besök på tandakuten! Båda våra småkillar har gjort sina premiärbesök hos tandläkaren, och de råkade inträffa på akuten vid två olika tillfällen under samma dag. Vad är oddsen för det?!
Olyckan var framme första gången igårkväll när Arvid ramlade framstupa med ansiktet före rakt ned i golvet. En fasansfullt obehaglig smäll och han blödde väldigt mycket. När vi till slut kunde se efter vad som egentligen hade hänt såg vi att hans två framtänder hade  åkt upp en bit i tandköttet. Stackars liten, det måste ha gjort jätteont! Efter att ha konsulterat vårdguiden beslutade vi att vi kunde vänta till idag med att besöka tandläkaren. Väl där kunde de konstatera att strängen i tandköttet mellan de två framtänderna hade brustit, därav den kraftiga blödningen, men att tänderna var intakta. Man gör dock ingenting åt att tänderna har åkt upp i tandköttet, det rättar tydligen till sig av sig själv sen. Det ska dock anmälas till försäkringsbolaget ifall att det blir något problem längre fram, och det blir ett återbesök om tre veckor för att se att det läker bra. 
Väl hemma igen efter en förmiddag på akuten åt vi lunch och Arvid och jag vilade en stund. Jag var väldigt trött efter att ha varit uppe en gång i halvtimmen under halva natten för att kontrollera att Arvid reagerade på beröring, efter instruktioner från Vårdguiden, ifall att han dessutom skulle ha drabbats av en hjärnskakning. Men tack och lov kan vi nu utesluta det. 
Medan vi vilade gick Adam och Magnus ut till parken. Tyvärr var olyckan framme igen när Adam ramlade på cykeln och slog i munnen i marken. Efter att jag och Magnus gemensamt hade undersökt honom i munnen, kunde vi konstatera att det återigen var dags för ett besök på tandakuten. Det kändes helt osannolikt! Stackars lilla Adam! Vilken otrolig otur! 
Tandläkaren tyckte att Adams tand hade klarat sig bra, men tandköttet har fått sig en rejäl reva. Adam ville absolut inte öppna munnen för att röntga, men han godkände att tandläkaren undersökte honom i munnen trots att det säkert gjorde väldigt ont. Duktiga Adam! Han tillät även att vi borstade rent i såret ikväll utan ett minsta knyst. 
Killarna har trots allt som hänt varit vid gott mod idag. Våra tappra och duktiga killar! 
Arvid klättrade upp på bordet idag alldeles själv och var mycket nöjd med sin prestation! 

Adam och jag gick på café och drack smoothie och kaffe medan Arvid och Magnus var hos tandläkaren. 
En händelserik och dramatisk dag är till ända, men bortsett från olyckorna har det ändå varit en bra dag. Simon har hälsat på och vi har firat hans födelsedag och Adam pratade mycket om att han åkt både blåa tunnelbanan och blåa bussen idag. Bara en sån sak! :)