Helgen

I helgen har jag varit på babyshower för fina Pernilla som väntar sitt första barn i slutet av sommaren. Detta med babyshowers är ett nytt fenomen för mig och det var faktiskt den första jag var på. Men det går i alla fall ut på att man dels ska fira och skämma bort den blivande mamman innan barnet kommer och dels fira ankomsten av bebisen. En anledning så bra som någon att få tillfälle att ses och umgås tänker jag!
Ett stort gäng tjejer överraskade Pernilla med att dyka upp på American Table där hon trodde att hon och hennes syster skulle äta brunch. Vi hade förberett med en klassisk blöjtårta och lite bordsdekorationer i temat ljusblått eftersom hon vet att hon väntar en liten pojke. Vi åt massor av god mat och Pernilla blev uppvaktad med presenter och goda råd från oss som varit med om att få barn tidigare. Jag och Emelie gav henne ett par bröstvärmare. Haha! Pernilla hade svårt att tro att hon kommer att växa i dessa gigantiska, osexiga saker som hon aldrig tidigare hade sett. Men vi kan gå i god för att de kommer att bli hennes bästa vän och att de är fullkomligt oumbärliga för att undvika mjölkstockning så gott det går! 

I helgen har vi även hunnit med att gå bort på middag hos våra grannar. Didrik och Adam hade jätteroligt tillsammans och vi blev bjudna på god mat och gott vin! Lyx!
Vi kunde även konstatera att det var den minst kaosartade middagen vi haft i detta sällskap sedan det blev två barn i varje familj. Det märks på många sätt att barnen blir större helt enkelt!
Och idag var vi på barnkalas hemma hos Adams bästis Sixten. Adam hade längtat efter detta hela veckan och har berättat för alla som orkar lyssna att han ska på kalas hemma hos Sixten. Med presenten i tryggt förvar i famnen åkte båda våra killar iväg i vagnen mot kalaset. Det var många barn och många vuxna på plats. Mycket trevligt och gott! När börjar barnen egentligen gå bort på kalas på egen hand utan att föräldrarna följer med?