Utan napp är grejen?

Arvid har en period sovit så dåligt. Han har varit svår att natta och har ställt sig upp i sängen och flera gånger kastat ut nappar och snuttefilt. Han även har vaknat mitt i natten för samma procedur och skrikit och inte kunnat somna om förrän han har fått ligga mellan oss i vår säng. Och det är ju förstås ingen hållbar sovsituation för någon av oss. Dessutom har han vaknat väldigt tidigt på morgonen, runt 5-5.30.
För några kvällar sedan tröttnade Magnus och tog initiativet till att natta Arvid utan napp. Han skrek så klart men det gick ändå förvånansvärt bra. Sedan sov han hela natten utan att vakna en enda gång fram till klockan 7! Sååå skönt! Och det bästa är att det sedan dess har upprepat sig! Han har blivit lättare att natta, han sover hela natten och sover till strax efter 7. Vi undrar ju så klart om det är att vara utan napp som är grejen, och det verkar ju onekligen så. Vi håller tummarna för att det håller i sig!

#1 - - Karin:

Vi hade exakt samma situation med tjejerna, Minns inte helt vilkten ålder de var i men troligtvis i samma. Till slut blev det för jobbigt för oss också och tog bort nappen på natten. Men behöll den på dagen :) Det var skönt att ha den som ett "lugnande" på dagen. Sedan runt 3 år tog vi bort den helt då de var rätt nappiga och vi inte orkade med fighten innan :)

Det låtetr som att ni har gjort helt rätt. Han har inget "naturligt" sugbehov i denna ålder och att lära honom att sova utan napp är jättebra, Då blir han trygg i att sova själv. Vi hade kvar snuttefiltarna rätt länge och de funkade bra,

Hoppas det går bra på jobbet i veckan :) Ses snart!