Föris

Inskolningen av Adam på föris tar lite längre tid än vad personalen trodde från början. I måndags och tisdags gick det jättebra och han verkade trivas. Men i onsdags var det som att han förstod att han snart skulle bli lämnad ensam där och blev som ett plåster på Magnus. Hela dagen var han missnöjd och ville bara vara i Magnus famn. Även igår var det likadant. Idag lämnades han själv för första gången och han blev förtvivlat ledsen. Han låg och snyftade på golvet tills han somnade av utmattning. Stackars liten! Det värker förstås i hjärtat som förälder när man vet att ens barn är ledset. Men både vi och personalen på förskolan tror att detta trots allt kommer att gå bra. Han behöver bara lite mer tid än de andra barnen. Vi hoppas det går bättre nästa vecka! 

Så snart han är hemma igen är han på sitt vanliga solskenshumör. Här sitter han i morbrors trygga famn och läser. 
#1 - - anita:

3 dagars inskolning på dagis låter för mig väldigt lite jag tror att de flesta behöver mer tid än så kanske har de andra barnen inte fått ngt nytt syskon heller det är ju också en omställning

Svar: Ja, jag tycker också att det är kort tid, men det är så de gör på de flesta förskolor. Dock är ju alla barn olika och vi får ta det i Adams takt!
langaflickan.se

#2 - - Karin:

Jag gick in och läste hur det var på bloggen när vi lämnade och det var heller inte smärtfritt. Vi lämnade de på dag 4 och då gick de 1/2dag, dvs vi hämtade efter lunchen om jag minns rätt.

Sen gick de halva dagar ett tag och sedan lite längre. Tror vi hämtade vid 15.

Så hela inskolningen varade i 2 veckor (då vi skulle vara redo att komma på kort varsel inom det tiden).

Det är en jätteomställning så det tar lite tid. Skulle det inte ha blivit bättre efter den tiden man planerat för inskolningen kan man vara med lite till. Jag förväntar mig att förskolan är flexibla med det men att man utgår från "standardinskolningen".

Hur som helst så var vara också som små plåster den första tiden. I början när vi hämtade blev de jätteledsna och jag kom ihåg att jag frågade pedagogerna varför och de förklarade att barnen inte förstår (ännu) skillnaden mellan att hämta och lämna. Så även om jag kom för att hämta tog det ett tag innan de förstod det :)

Vi håller tummarna att det snart går bättre!!

Massa kramar

#3 - - Karin igen...:

Läs här om våra första dagar och ni vill känna igen er (på några punkter :)
http://karinduner.blogg.se/2011/august

Kram igen!

Svar: Tack Karin!Den tredje dagen verkar ha varit väldigt lik för Anna och Ella som för Adam. Gnälliga och som små plåster.....
Skönt ändå att höra att det inte gick smärtfritt för er heller, eftersom det ju till slut blev så bra!
Vi håller tummarna för att det snart går bättre! Kram!
langaflickan.se