Arvids dop

Förra söndagen, den 17:e maj 2015, döptes Arvid i Essinge kyrka. Regnet fullkomligt öste ned utomhus så det var verkligen vattnets dag! 
Det var samma präst som även döpte Adam för drygt ett år sedan, därav valet av kyrkan eftersom hon numera arbetar i Essinge kyrka. 
Det blev en fin ceremoni under närvaro av familj och närmaste släkt. När Adam döptes bjöd vi även in våra vänner men vi kände att vi efter denna tuffa vinter och vår inte orkade göra en alltför stor tillställning. Därför blev det en mindre grupp människor denna gång. Men vi blev ändå ca 30 personer! Vi har verkligen en stor familj! 
Dopbarnet skötte sig exemplariskt och verkade tycka att det var roligt att stå i centrum. Han skrattade och jollrade och tyckte t.o.m att det var toppen att få vatten på huvudet. Han passade även på att doppa båda sina händer i dopvattnet! 
Storebror utforskade under tiden kyrkan väldigt grundligt genom att springa runt, klättra upp i predikstolen och undersöka hur det såg ut bakom altaret. Adam är verkligen inte typen som sitter stilla! Men prästens fina ord om att barn får vara barn i kyrkan gjorde att vi föräldrar kunde slappna av ändå. 
Efter dopceremonin åt vi lunch tillsammans i en närliggande lokal. 

Jag och Arvid i sin dopklänning. 


Magnus med Arvids två faddrar; Frida och Fredrik.