Att träna med barn

Efter förlossningen har jag till störst del tränat hemma med övningar jag har fått av sjukgymnast för att hjälpa kroppen att läka och bli stark igen. Jag brukar ta fram träningsmattan, lite vikter och gummiband och så tränar jag på golvet i vardagsrummet. 
Adam säger ofta "mamma tinna dä" och pekar på platsen där jag brukar träna. Det är den första tre-ords-meningen Adam sa och numera säger han det till mig flera gånger om dagen! Jösses! Skulle man träna lika ofta som Adam föreslår skulle man snabbt vara i topptrim! ;) 
Och när det väl är träningsdags, vill Adam gärna vara högst delaktig. Bilarna ska köra på mattan och under den bro som mina ben bildar i bäckenlyften. Han kryper gärna under själv också för att pressa mig att göra extra höga lyft! Det är en utmärkt liten PT jag har! 
Det är helt klart lite annorlunda att träna med barn, men det går alldeles utmärkt. Det blir vad man gör det till, men tid finns det faktiskt, i synnerhet om man inkluderar barnen i träningen. 
När Adam var yngre tyckte han att det var så roligt när han fick vara min vikt i tex benböjen och tricepspressarna. Nu är han lite för tung för det, men han härmar istället mina rörelser och är delaktig på ett annat sätt. 
 



Lämna kommentar publicerat i Livet som mamma, Träning och hälsa;
Taggar: effektiv träning hemma, inkludera barn i träning, mamma och barn tränar tillsammans, mammaträning, träning efter förlossning, träning hemma, träning med barn