Utvecklingsfas

Oj vad det händer mycket i Adams utveckling just nu! Vid 14-19 veckors ålder inträffar vanligen en stor utvecklingsfas, och den är Adam inne i nu vid 17 veckors ålder, och har varit sedan två veckor tillbaka. Vi märker den tydligt på att han äter oftare, vissa dagar ammar jag så mycket som två gånger i timman (!), han har stora humörsvängningar och kan gå från skratt till gråt på bara någon sekund trots att ingenting har förändrats, han sover väldigt lite under dagtid och är mer klängig, dvs vill sitta i vår famn allt oftare, och han kan även bli lite orolig av att vandra från famn till famn när vi träffar andra.
 
 
Han är även allt mindre nöjd med att ligga i vagnen. Fram tills nu har han alltid sovit så länge jag varit ute och promenerat, men nu kan han plötsligt vakna och bli fullkomligt galen och dessutom vilja äta inom loppet av tio sekunder. Då är det väldigt tacksamt att vintern än så länge är mild!
 
 
Puh! Det är minst sagt ganska utmanande, allrahelst eftersom dessa beteenden är helt nya för oss. Fram tills nu har han varit världens lugnaste och gladaste bebis och så plötsligt dessa humörsvängningar. 
 
Även motoriskt händer det en hel del saker just nu. Han kan nu gripa saker och stoppa dem i munnen. Och om han tappar greppet blir han fullkomligt vansinnig. Han har en stark vilja denna kille vill jag lova! Senaste veckan har vi även fått smakprov på riktiga skratt, inte längre de jollrande skratten utan mer genuina skratt för att något verkligen är roligt. Hur härligt och medsmittande som helst! Han har även börjat uppskatta att leka mer aktivt, både med oss och med leksaker.
 
 
Det händer så mycket i hjärnan under den här perioden att det t.o.m. påstås att huvudomfånget ökar. Vi har beställt boken "Växa och upptäcka världen" som vissa beskriver som småbarnsföräldrars bibel, för att vi ska kunna lära oss lite mer och vara lite mer förberedda inför nästa utvecklingsfas. 
 
 
Full koncentration på att greppa leksakerna för att sedan smaka på dem!