Skolstart = nystart

Denna vecka börjar skolorna igen. Och som alltid, när den här perioden på året infinner sig, blir jag sugen på att studera igen och att lära mig nya och intressanta saker. Det slår aldrig fel. Det kanske låter konstigt och är lite udda, men jag får alltid en längtan efter att sätta mig i biblioteket med en massa intressanta böcker, nytt anteckningsblock och färgglada pennor och bara sluka i mig nya kunskaper. Nu kommer jag rent faktiskt inte att sätta mig i skolbänken igen, den tiden är över för min del, men märkligt nog får jag alltid denna längtan just vid skolstartsperioden. 
 
Det är troligen mycket vanligare att man känner vemod eller kanske t.o.m. lite ångest den här perioden på året. Semestern är över, sommaren lider mot sitt slut, tillbaka till vardagen och rutinerna igen. Men jag väljer snarare att se den här perioden som en tid för nya möjligheter. Det är dags för nystart! Batterierna är laddade med ny energi och det är ett ypperligt tillfälle att sätta upp nya mål för sig själv. Exempelvis nya träningsmål, nya karriärsmål eller varför inte nya hälsomål efter en sommar med flitigt häng på uteserveringar. Just i år är det dock lite svårt för mig att sätta upp nya mål eftersom mitt liv inom kort kommer att förändras på ett sätt som inte går att påverka lika mycket som det brukar. Men det kommer kontrollmänniskan i mig att lära sig mycket av!
Och visst känns det väl lite mysigt att snart få tända lite levande ljus på kvällarna och botanisera i butikerna bland alla fina höstkläder som kommit in?